Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?

WILDE ZWANEN ALS erkend facilitator voor het project Helder 2031 van Zorgnet-icuro

 

Dat de toekomst moeilijk te voorspellen is, dat weten we allemaal. De corona pandemie heeft dat nog eens overduidelijk aangetoond.

Toch willen organisaties niet voor verrassingen komen te staan en willen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Met name in de ouderenzorg heeft men te kampen met een aantal belangrijke uitdagingen zoals de toenemende en complexer wordende zorgvragen, technologische vernieuwingen, de krapte op de arbeidsmarkt,…

Ook commercialisering, betaalbaarheid, chronische zorg, solidariteit zijn thema’s waar de woonzorgcentra zich over buigen en een antwoord op trachten te formuleren.

Zornet-Icuro vzw is een koepelorganisatie van o.a. social profit voorzieningen uit de ouderenzorg en wil de directies en besturen van de aangesloten woonzorgcentra ondersteunen bij het uittekenen van een toekomstbestendige zorg voor onze ouderen.

Ze zijn hiervoor grondig tewerk gegaan en hebben met de hulp van Tomorrowlab (onderdeel van Living Tomorrow) vier toekomstscenario’s uitgewerkt.

De directies en besturen worden uitgedaagd om zich te verplaatsen naar het jaar 2031 en zich volledig in te leven in elk van deze vier scenario’s.

Niemand weet of en welke scenario’s zich zullen voltrekken, maar dat de maatschappij in beweging is en de veranderingen zich steeds sneller aandienen, dat is wel duidelijk. Het komt er dus op aan om zich zodanig in te richten dat men kan anticiperen op wat komt en kan omgaan met onzekerheid.

Zeker geen makkelijke klus. Wel een super relevant traject waarbij onze collega’s Dirk, Katrien, Martine en Sarah, die de opleiding van Zorgnet-Icuro voltooid hebben, de deelnemende woonzorgcentra graag begeleiden.

Het wordt een boeiende strategieoefening die leidt tot het bepalen van een duidelijke koers die het woonzorgcentrum wil uitgaan én de weg er naartoe. Helderheid voor iedereen!

Ben je als woonzorgcentrum lid van Zorgnet-Icuro en ben je op zoek naar een erkend facilitator om je bij deze strategieoefening te begeleiden? Dan ben je bij Wilde Zwanen aan het juiste adres! Stuur gerust een mail voor meer informatie naar welkom@wildezwanen.be of rechtsreeks naar één van onze facilitatoren dirk@wildezwanen.be, katrien@wildezwanen.be, martine@wildezwanen.be of sarah@wildezwanen.be

 

 

Zoeken