Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?

Dirk inspireert met zijn verhaal uit Zorgnetwerk Trento

In Actueel getuigt onze collega Dirk over het verhaal van bouwen aan de organisatie bij Zorgnetwerk Trento. Trento zette als pionier binnen Ouderenzorg in op Innovatieve arbeidsorganisatie. ofwel IAO. De 2 WZC’s binnen het netwerk, WZC Sint-Jozef in Moerzeke en WZC De Vliet in Zele, beslisten enkele jaren geleden om met IAO aan de slag te gaan. “Door hiërarchie in de organisatie los te laten, zorgt Trento ervoor dat hun teams sneller kunnen inspelen op de behoeften van bewoners” lezen we in het artikel van Laurane Berkein.

Het traject bij Trento is tevens een voorbeeld van partnerschap. Een partnerschap tussen directie, de medewerkers, leidinggevenden, Workitects (Flanders Synergy) en externe begeleider. Onze collage Joost (Van Driessche) ondersteunde als externe begeleider de vlucht van Trento. In het toenmalige Zirko-traject inspireerde Joost Trento om in te zetten op IAO. Een samenwerking die er toe leidde dat Dirk als fly-around aan de slag is binnen Wilde Zwanen.

Overtuigd leiderschap aan de top bij Filip, Bart, Martine & Dirk, participatief aan de slag gaan, een duurzame samenwerking en wendbaar inspelen op noden waren/zijn sleutel succes elementen in het traject van Trento. En Trento blijft verder vliegen. Investeren in organisatie ontwikkeling blijft een keuze. Zo is collega Petra (Neyt) aan de slag rond leiderschap met de teamleiders. Kortom, een boeiende tocht! Fijn om Dirk in het team te hebben & Trento als klant te ondersteunen.

Lees het interessante artikel uit Actueel …

Actueel 22,4-web_TrentoIAO

Zoeken