Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?

Arne, Inge & Martine zijn zincoach bij Warme Scholen

Onze collega – fly-around – Tom is één van de bezielers achter het Warme Scholen initiatief.

Warme Scholen wil een andere manier van onderwijs promoten. Ook onderwijs wordt uitgedaagd in vergaande verandering en innovatie. Volgens Warme Scholen én WIlde Zwanen noodzaakt deze verandering, een creatieve, noodzakelijke en duurzame aanpassing van de bestaande structuren zoals onderwijs vandaag georganiseerd is.

Net als Warme Scholen geloven we dat om ieder kind mee te hebben, het anders kan, het anders moet in onderwijs! Er zijn zoveel diverse leerlingen, elk met hun unieke persoonlijkheid en tempo, en toch staat er maar 1 leerkracht alleen voor een klas die verantwoordelijk is voor al deze leerlingen. Onderwijs is zoekende naar een manier van werken die op maat onderwijs mogelijk maakt voor deze unieke leerlingen. Met de woorden van een wijs man (A. Einstein) “een probleem los je niet op met hetzelfde denken dat het probleem heeft doen ontstaan”; willen we vanuit Wilde Zwanen mee de uitdaging opnemen om “anders organiseren” waar te maken in scholen. Dit vanuit het droombeeld dat “een warme school elk kind mee heeft, elk kind zin in leren en leven geeft door een hecht (leer)nest te creëren”. Om dit waar te maken breekt een warme school de traditionele structuren.

De Warme Scholen zijn slim georganiseerd (Workitects, vroeger Flanders Synergy). Warme Scholen vormen teams van leerkrachten en groepen van leerlingen in warme leergemeenschappen over de jaren en de vakken heen. Leerlingen krijgen gepersonaliseerde leertrajecten en coaching met de lat hoog maar op eigen maat. De teams van leerkrachten zijn voldoende zelfsturend om hun opdracht waar te maken en gedeeld leiderschap is de sleutel.

Arne, Inge & Martine nemen (samen met een aantal andere coaches) vanuit Warme Scholen de rol op van zincoach om scholen te begeleiden richting een “Warme School”.

Warme scholen

Wil je meer “zin”-volle informatie over Warme scholen? Lees verder …

Warme scholen

Wil je meer weten over de begeleidingsmogelijkheden? Wil je meer weten over Warme Scholen? Contacteer Arne, Inge, Martine of Tom!

Maak alvast kennis met

Arne

Zincoach Arne Final 1 – YouTube

Inge

Zincoach Inge – YouTube

Martine

Zincoach Martine Van Camp finale versie 1 – YouTube

 

 

Zoeken