Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?

Op onze ‘Copy Left’ pagina kon je al lezen dat we onze kennis graag delen. We denken van nature in termen van overvloed en willen jou graag alles aanreiken wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Op die manier kunnen wij continu op toegevoegde waarde werken en blijven we ook alert op het brengen van vernieuwing. We lopen nl. niet warm voor het bewandelen van platgetreden paden of het aanbieden van ‘standaard oplossingen’. We vertrekken liever van wat er is en vliegen samen, wendbaar en rolflexibel op basis van wat er nodig is. Om maar enkele van onze leidende principes te noemen.

Het delen van onze kennis doen we op verschillende manieren:

  • Tijdens onze begeleidingen bezorgen we een overzichtelijke handleiding van de gebruikte methodieken zodat je deze nadien ook zelf kan toepassen in je organisatie. Denk hierbij vb. aan een handleiding over: de check-in, werken met vergaderrollen, de historiek oefening, het SHIFT model,  Sociocratie 3.0 methodes, Deep Democracy werkvormen, enz.
  • Daarnaast verzorgen we ook Praktijklabo’s, Workshops, Trainingen, Lerende Netwerken, Intervisies, Inspiratiesessies in of over organisaties heen. Een greep hieruit zijn:

Wil je het directieteam van je organisatie inspireren rond Innovatieve Arbeidsorganisatie, leiderschaps- en/of teamontwikkeling of een ander thema op onze website dat je nieuwsgierigheid prikkelt?

Of organiseer je een event waar wij een bijdrage kunnen aan leveren?

Aarzel dan niet en stuur zeker een mailtje naar welkom@wildezwanen.be of contacteer één van de collega’s. Zoals gezegd delen wij onze kennis écht graag!

Zoeken