Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WILDE ZWANEN PRESENT OP DE JO-IN STUDIEDAG OP 8 DECEMBER 2022

8 december 2022 @ 09:30 - 16:30

Jo-In is een koepelorganisatie voor Vlaamse jeugdhulp die de stem van het werkveld vertegenwoordigt op niveau van de beleidsvoering en daarnaast ook een ruim vormingsaanbod heeft voor praktijkwerkers in de jeugdhulp.

Op donderdag 8 december organiseert Jo-In een studiedag met als thema: ‘Groeien met medewerkers, factoren van welzijn en welbevinden binnen de Vlaamse jeugdhulp.’

De sector jeugdhulp heeft het steeds moeilijker om personeel te vinden en te houden.

Werken in de jeugdzorg biedt nochtans heel wat troeven. A.d.h.v. een rondvraag in het werkveld kwam Jo-In te weten dat thema’s zoals zelfontplooiing, vorming, de variatie in het werk, de teamwerking, de autonomie in de job en de verantwoordelijkheid, aspecten van de job zijn die de medewerkers erg appreciëren.

Wat betreft de uitdagingen in de sector werd de onderbezetting vaak vermeld, ook het feit dat de job mentaal belastend is, soms moeilijk te combineren met het gezinsleven en te veel administratieve verplichtingen en verantwoordingen.

Jo-In wil tijdens de studiedag op zoek gaan naar concrete mogelijkheden van ondersteuning voor de werkvloer. De vraag is hoe we het welzijn en welbevinden op de werkvloer kunnen verhogen?

Wilde Zwanen collega’s Els, Inge en Petra zullen dit thema aanvliegen. Vanuit onze integrale kijk op organisaties leggen we de link tussen welzijn en welbevinden van de medewerkers enerzijds en de bouwstenen van het organisatiecanvas anderzijds. Of anders gezegd, hoe het kompas van de organisatie, het kernproces, leiderschap, de organisatiestructuur, de teamstructuur, de samenwerking, individuele voorkeuren en talenten en tot slot de tools en praktijken, elk hun invloed hebben op de werkbeleving.

Op elk van deze bouwstenen kan ook gewerkt worden om het welzijn en welbevinden te verbeteren. Op die manier doen we niet aan symptoombestrijding maar gaan we aan de knoppen draaien die daadwerkelijk een verschil maken.

Benieuwd naar wat dit in de praktijk betekent?

Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je via onderstaande link:

https://www.jo-in.be/vorming/jo-studiedag-groeien-met-medewerkers-factoren-van-welzijn-en-welbevinden-binnen-de-vlaamse

‍Naast Wilde Zwanen delen ook Agentschap Opgroeien, AP Hogeschool Antwerpen en HoGent hun expertise en inzichten rond het thema. Het belooft een boeiende studiedag te worden!

 

Locatie

Polyvalente zaal De Zulle
Botestraat 98
Wondelgem, 9032 België
+ Google Maps

Organisator

vzw JO-IN
E-mail
benjamien@jo-in.be
Bekijk de site van Organisator
Zoeken