Skip to content
Heb jij het fundamentele belang van organisatie architectuur al op jouw radar?
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WILDE ZWANEN VERZORGT DE TEAL FOR TEAL MECHELEN MEETUP OP 17 NOVEMBER 2022

17 november 2021 @ 19:00 - 17 november 2022 @ 22:00

Op woensdag 17 november neemt collega Martine de ‘Teal for Teal’ aanhangers van Mechelen en omstreken mee in het gedachtegoed van de Innovatieve Arbeidsorganisatie.

Organisaties zien nog steeds meer en meer mensen uitvallen omwille van de werkdruk, de talloze vergaderingen nemen veel energie weg en de vele losse eindjes in de organisatie moeten op één of andere manier opgevangen worden.

Hoewel de positieve intenties achter de lovenswaardige initiatieven rond ‘welzijn op het werk’ gewaardeerd worden, blijken deze toch niet altijd het antwoord te zijn op de moeheid en werkdruk die medewerkers ervaren.

De kans is groot dat de oorzaak hiervan ook moet gezocht worden in de structuur van de organisatie, de manier waarop het werk georganiseerd, gedeeld en verdeeld is.

Het functionele model is nog steeds de standaard voor vele CEO’s en bedrijfsleiders.  Ingegeven door de drang naar efficiëntie en controle is men ervan overtuigd dat specialisatie en indeling per functie de beste organisatievorm is.

Daarmee gaat men echter voorbij aan het feit dat deze organisatievorm niet toelaat om snel in te spelen op veranderende omstandigheden. Niet zo handig in de VUCA wereld van vandaag…. De medewerker op de vloer wordt geconfronteerd met een heleboel complexiteit maar heeft niet de ruimte, de autonomie om deze het hoofd te kunnen bieden. Een gevoel van machteloosheid of ‘vechten tegen de bierkaai’ begint zich te ontwikkelen…

Het hoeft echter niet zo te gaan, er zijn nl. alternatieven!

Alternatieve organisatievormen waar niet alleen de medewerker beter van wordt maar ook de klant en de ganse organisatie. Een win-win-win!

Hoor je er graag meer over?

Schrijf je dan in via deze link: https://lnkd.in/eWzz8Gn8

 

Gegevens

Begin:
17 november 2021 @ 19:00
Einde:
17 november 2022 @ 22:00
Site:
https://www.meetup.com/teal-for-teal-mechelen/events/288926859/

Locatie

Mechelen
Kanunnik De Deckerstraat 20
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps
Zoeken