Skip to content
Al eens gedacht aan een in-house organisatie architect?
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPLEIDING ‘INNOVATIEF ORGANISEREN IN COMPLEXE TIJDEN’ VOOR JEUGDHULPVOORZIENINGEN

9 november 2023 @ 08:00 - 19 februari 2024 @ 17:00

JO-IN vzw en Wilde Zwanen bundelen de krachten om in het voorjaar van 2024 een innovatietraject voor jeugdhulpvoorzieningen te organiseren!

Jeugdhulporganisaties staan vandaag de dag voor heel wat uitdagingen: het vinden en houden van medewerkers, de hoge werkdruk en continue onderbezetting vormen slechts het topje van de ijsberg.

Medewerkers worden geconfronteerd met steeds complexere zorgvragen, registratie en andere administratieve verplichtingen, nieuwe regelgeving en projecten opgelegd door de overheid, …..  Het tempo van de ontwikkelingen in het werkveld ligt hoog en zet op momenten de interne werking op scherp of onder druk.

Ook al doen de medewerkers in de jeugdhulp hun job met hart en ziel en hebben ze het beste voor met hun cliënten, het is geen sinecure om overeind te blijven en gestaag voortgang te maken in zulke complexe omstandigheden.

Hoog tijd om de situatie op een andere manier aan te vliegen!

Dit doen we graag met collega Inge Ramboer die tijdens 5 halve dagen, tussen februari en juni 2024, de groep zal meenemen doorheen de principes van een innovatieve arbeidsorganisatie. Aan de hand van eigen cases zullen de deelnemers uitgenodigd worden om ze ook meteen in hun eigen werkcontext toe te passen.

Zin om de uitdagingen waar je tegenaan loopt op een gans andere manier te bekijken en van daaruit de vicieuze cirkel te doorbreken? Ga dan mee op pad met een groep gelijkgezinden om deze nieuwe denkwijze te exploreren en ook effectief toe te passen!

Meer informatie omtrent de opleiding, de concrete data, de locatie en ‘last but not least’ de knop om in te schrijven, vind je op de volgende website: INNOVATIETRAJECT – Innovatief organiseren in complexe tijden – JO-IN

We kijken ernaar uit om samen je uitdagingen vast te pakken!

Gegevens

Begin:
9 november 2023 @ 08:00
Einde:
februari 19 @ 17:00
Site:
https://www.jo-in.be/vormingen/innovatief-organiseren-in-complexe-tijden/

Organisator

vzw JO-IN
E-mail
benjamien@jo-in.be
Bekijk de site van Organisator
Zoeken